Ovakvu tortu niste probali, vrijeme je da je pripremite i uživate u savršenom ukusu.
Osnovni sastojci:
slatka pavlaka, palačinke, mlijeko, jaja, šećer, krem sir, maskarpone, kakao
Sastojci
20 standardnih palačinaka
2 šolje mlijeka
1 kašičica paste od vanile ili ekstrakta
4 žumanjca
1 šolja šećera
½ šolje gustina
1 kašika maslaca
¾ šolje krem sira
¼ šolje maskarpone sira
2 šolje slatke pavlake
4 kašike šećera u prahu
2 kašičice vanila ekstrakta
Kakao u prahu
Priprema
1. Mlijeko stavite u šerpicu na šporetu da se grije skoro do tačke ključanja, sipajte ekstrakt i ostavite da stoji 10 minuta. Jaja i šećer mutite u šerpi pa dodajte gustin. U posebnoj posudi umutite sireve i puter.
2. U smjesu jaja i šećera, polako sipajte vrelo mlijeko i stalno miješajte da jaja ne koaguliraju. Nakon toga stavite na šporet da lagano krčka dok se zgusne, oko dva minuta. Pripremljenu kremu umiješajte u sireve, dobro umutite da se sve sjedini i ostavite da se gladi najamnje 4 sata u frižideru.
3. Kad je smjesa hladna, pomiješajte je sa šlagom koga ste umutili sa vanila ekstraktom i šećerom u prahu. I sad je vrijeme da slažete tortu. Na tanjir stavite palačinku, premažite kremom i nastavite tako dok ne potrošite sav materijal. Stavite tortu u frižider na hlađenje najmanje dva sata. Prije posluživanja pospite kakaom u prahu. (stvarukusa.rs)