Petak, 19. Juli 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Neobična poslastica: Pohovana feta u susamu s medom

Nesvakidašnje jelo koje će vas oduševiti.

Sastojci:

250 g feta sira
2 jaja
1 kašičica mljevene crvene paprike
1 kašičica svježe mlevenog bibera
80-100 g brašna
100 g susama
4 kašike meda

Priprema:

Ocijedite fetu i obrišite je. Veličina komada fete nije bitna, ali debljina ne smije biti veća od 1,5 centimetra. Isijecite je najurednije što možete.

Umutite jaja. U drugoj posudi promiješajte brašno, mljevenu crvenu papriku i biber. U treću posudu stavite susam. Fetu prvo uvaljajte u jaje, zatim u mješavinu brašna, pa ponovo u jaje, a potom u susam. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav sir. Pecite u dubokom maslinovom ulju par minuta s obje strane, a potom ocijedite na kuhinjskom papiru. Dok je još vruće, prelijte medom, prenosi cafe.ba. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,