Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Neobična a jednostavna poslastica za sve prilike: Napravite pohovani sladoled

Preuzmite sliku

Popularno

Vrijeme je da naučite ovu jednostavnu, a savršenu tehniku pripreme sladoleda.

Sastojci:

500 g sladoleda

2 jaja

šolja kornfleksa, prezle ili namrvljen keks

pola kašičice pšeničnog skroba

2-3 kašike šećera

2 kašike kokosovog brašna

1 kašika svježeg mlijeka

ulje za prženje

Priprema:

1. Napravite kugle od sladoleda i stavite ih na sat u zamrzivač.

2. Sameljite u blenderu kornfleks, kokosovo brašno i šećer.

3. Umutite jedno jaje sa svježim mlijekom i rastvorite u njemu skrob.

4. Uvaljajte kugle sladoleda prvo u smjesu od jaja, poslije u suhu smjesu i vratite na još sat vremena u zamrzivač.

5. Umutite i drugo jaje, uvaljajte sladoled ponovo u njega u stavite u jako zagrijanu masnoću na nekoliko sekundi.

6. Servirajte odmah pržen sladoled garnirajući sa voćem ili topingom. (stvarukusa.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,