Vrijeme je da naučite ovu jednostavnu, a savršenu tehniku pripreme sladoleda.
Sastojci:
500 g sladoleda
2 jaja
šolja kornfleksa, prezle ili namrvljen keks
pola kašičice pšeničnog skroba
2-3 kašike šećera
2 kašike kokosovog brašna
1 kašika svježeg mlijeka
ulje za prženje
Priprema:
1. Napravite kugle od sladoleda i stavite ih na sat u zamrzivač.
2. Sameljite u blenderu kornfleks, kokosovo brašno i šećer.
3. Umutite jedno jaje sa svježim mlijekom i rastvorite u njemu skrob.
4. Uvaljajte kugle sladoleda prvo u smjesu od jaja, poslije u suhu smjesu i vratite na još sat vremena u zamrzivač.
5. Umutite i drugo jaje, uvaljajte sladoled ponovo u njega u stavite u jako zagrijanu masnoću na nekoliko sekundi.
6. Servirajte odmah pržen sladoled garnirajući sa voćem ili topingom. (stvarukusa.rs)