Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ne peče se, a osvježava u trenutku: Napravite sjajni kolač sa breskvama i keksom

Preuzmite sliku

Ukusno, osvježavajuće, a i lako se priprema…

Sastojci:

1 kutija keksa
100 ml mlijeka
250 ml slatke pavlake
200 g kisele pavlake (20% mm)
3 kašike šećera u prahu
100 g bijele čokolade
50 g mljevene plazme
300 g breskve

Za preliv:

100 g bijele čokolade
50 ml slatke pavlake

Priprema:

Keks umakati u mlijeko i poredati u srednji pleh.

Slatku pavlaku umutiti. Posebno sjediniti kiselu pavlaku sa šećerom u prahu. Bijelu čokoladu otopiti na pari, dodati je u slatku pavlaku i sjediniti. Zatim dodati kiselu pavlaku i mljeveni keks.

Dobro izmiješati sastojke. Breskve oljuštiti, isjeckati na kockice i dodati u smjesu, izmiješati i staviti fil preko složenog keksa. Poravnati špatulom i odložiti u frižider dok pripremite preliv.

Za preliv istopiti čokoladu sa slatkom pavlakom na tihoj vatri, pa lagano preliti preko kolača. Kolač staviti u frižider na nekoliko sati, najbolje preko noći, prenosi Super žena. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,