Ovaj kolač od sira već je oduševio mnoge ljubitelje slatkiša i uvjeravamo vas da će nestati sa stola u tren oka, piše Ženski magazin.
Pogledajte recept za cheesecake sa breskvama.
Za tijesto:
3 čaše pšeničnog brašna
1/2 margarina
5 žumanjaca
5 kašika šećera u prahu
1 kašika praška za pecivo
Za fil:
1 kg masnog sira (po mogućnosti spreman, mrvljeni sir)
1 jaje
malo margarina
1 šolja šećera
1 puding od vanile
1 limenka kompota od breskve
5 bjelanaca
1 čaša šećera
malo soli
Priprema tijesta:
Od datih sastojaka napravite tijesto i podijelite ga na dva dijela u odnosu 2/3 i 1/3. Stavite 1/3 tijesta u frižider (i dobro ohladite), a preostalo istanjite oklagijom i stavite u kalup za pečenje (25-40 cm)
Sir umutite zajedno sa šećerom u prahu i jajetom. Pomiješati sir sa pudingom u prahu. Rasporedite masu na tijesto i poravnajte.
Breskve isjeckajte i stavite ravnomjerni sloj preko sira. Bjelanca umutite sa prstohvatom soli i šećera u čvrstu pjenu i rasporedite preko voća. Pecite sat vremena na na 170 stepeni. (Tuzlanski.ba)