Zdrava kombinacija pilećeg mesa, bogatog proteinima i meda, idealan je odabir za zdrav ručak, uz koji možete spremiti omiljeni prilog u vidu pečenog krompira, piše Lepota i zdravlje.
Sve što vam je potrebno je…
60ml ulja
80ml meda
80ml soja sosa
Prstohvat bibera
4 filea pilećeg bijelog isjeckanog na kockice
2 čena bijelog luka
3 crvena luka isjeckana na komade za ražnjiće
2 crvene paprike isjeckane na komade za ražnjiće
Pripreme:
U posudu zajedno izmiješajte ulje, med, soja sos i biber. Prije nego što u marinadu stavite piletinu, odvojite malu količinu sosa sa strane, kako biste na samom kraju premazali ražnjiće. U ostatak marinade dodajte meso, bijeli luk, papriku i crveni luk i neka odstoje 2 sata u frižideru.
Piletinu i povrće ocijedite od marinade i nanižite ih na štapiće za ražnjiće.
Podmažite rešetke roštilja i pecite ražnjiće nekih 15-20 minuta, a kada ražnjići budu gotovi još jednom ih premažite marinadom i uživajte. (Tuzlanski.ba)