Malo drugačiji ručak sa mesom i krompirom koji se brzo priprema, donosi Coolinarika.
Sastojci:
– 1 kg krompira
– 200 g pšeničnog glatkog brašna
– 200 ml mlijeka
– 100 ml mineralne vode
– 2 jaja
– 250 g dinstanog bijelog mesa
– 2 čena bijelog luka
– so, biber
– peršun
– ulje za pečenje
– 1 kašika suhog biljnog začina
Priprema:
Krompir oljuštiti, sitno narendajte i ocijedite.
Dodajte brašno i mlijeko.
U to umiješajte razmućena jaja, malo soli, biber, nasjeckani peršun, izgnječeni bijeli luk i suhi biljni začin. Na kraju dodajte mineralnu vodu.
U tavi zagrijte malo ulja i ravnomjerno u obliku palačinka rasporedite pripremljenu smesu.
Palačinke pecite sa obje strana dok ne dobiju zlatnožutu boju.
Na palačinke stavite sitno sjeckano dinstano meso i sezonsku salatu pa zarolajte ili jednostavno preklopite. (Tuzlanski.ba)