Ove ‘uštipke’ sa jabukama služite tople. Umjesto šećera u prahu možete da ih prelijete sa malo istopljene čokolade, prenosi Stvar ukusa.
Sastojci:
1 šolja sjeckanih jabuka
1 šolja mlijeka
1 3/4 šolje brašna
2 kašike praška za pecivo
1 jaje
Priprema:
U posudi pomiješajte brašno i prašak za pecivo.
U drugu posudu sipajte mlijeko, a zatim dodajte umućeno jaje i sjedinite lijepo.
U smjesu sa brašnom dodajte jabuke koje ste isjeckali na kockice, pa dodajte mlijeko i jaje. Lijepo sjedinite.
Zatim u šerpu sipajte dosta ulja i kašikom sipajte smesu sa jabukama. Pržite tri do četiri minute ili dok ne poprime zlatnosmeđu boju. Ocijedite ih na papirnom ubrusu. Na kraju ih pospite štaub šećerom ili istopljenom čokoladom. (Tuzlanski.ba)