Subota, 5. Decembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Napravite neodoljivi talijanski umak koji će svako jelo učiniti još ukusnijim

Ponajbolji svjetski kuhari su posljednjih sedmica također zatvoreni u svojim domovima pa vrijeme krate usavršavajući nova jela. Chef Danielle Alvarez, koja vodi kuhinju jednog poznatog australskog restorana, podijelila je recept za svoj talijanski dresing koji odlično prija uz salatu, a može se iskoristiti i kao marinada za meso ili ribu.

Sastojci su jednostavni. Trebaju vam ekstradjevičansko maslinovo ulje, bijeli vinski ocat, bijeli luk, limun, sušeni origano, chilli i luk, prenosi index.hr.

“Može stajati do sedam dana u frižideru”, napomenula je Danielle.

Za početak nasjeckajte bijeli luk i luk. Na malo maslinovog ulja dinstajte bijeli luk i luk pet minuta. Dodajte ljuskice chillija i origano te maknite s vatre nakon minute.

Prebacite smjesu u staklenku i ohladite je pa dodajte ocat. Iscijedite pola limuna, dodajte malo soli, stavite poklopac i dobro protresite pa dresingom začinite salatu ili jelo po izboru. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,