Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Napravite neobični i fantastični troslojni cheesecake

Preuzmite sliku

Da je hrana privlačnija kada ima lijep izgled “na oko”, dokazuju mnogobrojni deserti i asortimani na tanjiru u restoranima…

Inspirisani time, predstavljamo vam recept za cheesecake koji ima neodoljiv “troslojni” izgled. Potpuno neobičan i fantastičnog ukusa, ovo je cheesecake koji ćete uvijek voljeti da pravite, piše Ženski magazin.

Sastojci:

– čokoladni sendvič keksići, 24 komada
– 4 kašike neslanog putera
– 900g krem sira
– 150g šećera
– 1 mala kašika ekstrakta vanile
– 960ml mileram pavlake
– 1 + ½ male kašike želatina u prahu
– 340g polu-slatke čokolade, otopljene

Priprema:

Stavite keksiće u kesu sa zipom i dobro ih izmrvite oklagijom. Sipajte u posudu i prelijte otopljenim puterom. Sve dobro promiješajte pa smjesu prebacite u kalup u kome će torta stajati. Prekrijte i stavite u frižider na 20 minuta.

U većoj posudi pomiješajte krem sir, šećer i vanila ekstrakt, dok ne dobijete laganu jednaku smjesu. Podgrijte mileram pavlaku dokne bude topla, pa u nju dodajte želatin i sačekajte 1 minut. Pavlaku sa želatinom lagano prespite u posudu sa krem sirom i pomiješajte dok ne dobijete jednaku smjesu.

Prespite smjesu u 4 manje posude. U prvu sipajte 720ml, drugu 480ml, treću 600ml i četvrtu 240ml.

U drugu posudu sipajte 1 kašiku otopljene čokolade. U treću 3 kašike i u četvrtu 2 kašike čokolade. Svaka posuda treba da bude različite boje.

Polako sipajte smjesu iz prve posude na centar kore. Kada se raširi ravnomjerno, ponovite postupak sa preostale tri posude (prateći redoslijed). Ukoliko su dugo stajale i smjesa u posudama nije tečna, stavite ih u mikrovalnu na 30 sekundi.

Prekrijte kalup providno folijom i stavite u frižider na 4 sata ili preko noći. Uživajte i prijatno! (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,