Iskoristite ukusne jagode i pripremite desert koji će ukusom očarati vaše prijatelje!
Za pripremu ovog deserta potrebno vam je samo 20 minuta, piše Ženski magazin.
Sastojci za 8 porcija:
pakovanje lisnatog tijesta,
6 velikih žumanjaka,
paketić vanilnog šećera,
2 pakovanja pudinga od vanile
3 čaše mlijeka,
štapić od vanile,
150 g maslaca,
150 g jagoda
Priprema:
Razvucite lisnato tijesto i stavite ga u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje. Pecite oko 25 minuta na 200 ° C. Ohladite, isijecite na 12 kriški.
Žumanjke umutite sa vanilnim šećerom. Pomiješajte puding u prahom sa malo mlijeka. Ostatak mlijeka skuhajte sa štapićem vanile. U toplo mlijeko sipajte mješavinu sa pudingom i kuhajte dok fil ne dobije odgovarajuću gustinu. Ohladite i uklonite komadiće vanile. Dodajte umućeni maslac sa žumanjcem.
Dodajte jagode. Stavite 4 komada tijesta na na papir za kolače. Nanesite pola krema. Pokrijte ponovo tijestom i obložite ostatkom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Ostavite u frižider na 2-3 sata. (Tuzlanski.ba)