Ova hrskava čokoladna poslastica se lako priprema i savršena je za vruće ljetne dane.
Za pripremu hrskavih krofni nije vam potrebna rerna, a svojim ukusom osvojiće i djecu i odrasle.
Možete koristiti bilo koju vrstu čokolade, od bijele do mliječne ili tamne (70% ili više kakaa). Takođe možete sami odabrati omiljene pahuljice – proteinski čips, korn fleks ili prižu…
Sastojci (za 6 krofni)
200 grama tamne čokolade
1 kašika bademovog ulja ili putera od kikirikija
1 šolja proteinskog čipsa ili neka druga vrsta pahuljica
Priprema:
1. Čokoladu prelomite na manje komade, stavite kockice u posudu i dodaje maslac ili ulje. Otopite sastojke u mikrotalasnoj pećnici ili na pari dok čokolada ne postane tečna.
2. Dodajte pahuljice i dobro promiješajte.
3. Smjesu sipajte u silikonski kalup za šest krofnih (ili silikonski model za mafine/praline). Stavite u frižider 1-2 sata ili dok se čokolada potpuno ne učvrsti.
4. Čuvati u zatvorenoj posudi u frižideru ili zamrznuti. (super žena)