Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Napravite hrskave čokoladne krofne od samo tri sastojka

Preuzmite sliku

Ova hrskava čokoladna poslastica se lako priprema i savršena je za vruće ljetne dane.

Za pripremu hrskavih krofni nije vam potrebna rerna, a svojim ukusom osvojiće i djecu i odrasle.

Možete koristiti bilo koju vrstu čokolade, od bijele do mliječne ili tamne (70% ili više kakaa). Takođe možete sami odabrati omiljene pahuljice – proteinski čips, korn fleks ili prižu…

Sastojci (za 6 krofni)

200 grama tamne čokolade
1 kašika bademovog ulja ili putera od kikirikija
1 šolja proteinskog čipsa ili neka druga vrsta pahuljica

Priprema:

1. Čokoladu prelomite na manje komade, stavite kockice u posudu i dodaje maslac ili ulje. Otopite sastojke u mikrotalasnoj pećnici ili na pari dok čokolada ne postane tečna.
2. Dodajte pahuljice i dobro promiješajte.
3. Smjesu sipajte u silikonski kalup za šest krofnih (ili silikonski model za mafine/praline). Stavite u frižider 1-2 sata ili dok se čokolada potpuno ne učvrsti.
4. Čuvati u zatvorenoj posudi u frižideru ili zamrznuti. (super žena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: