Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Napravite gulaš na italijanski način

Preuzmite sliku

Gurmanska junetina služi se uz pomfrit ili kuhani krompir, prenosi N1.

Sastojci:

– 500 g junetine

– 3 glavice luka

– 3 dl crnog vina

– 50 g putera

– ulje

– so, biber

– nekoliko zrna kleke

– 2 lista lorbera

– 1 kašika brašna

Priprema: 

Meso isijecite na komadiće, posolite i pobiberite, pa uvaljajte u brašno. Na ulju otopite pola putera, pa kratko ispržite kockice mesa. Izvadite i ostavite ih na toplom.

U masnoću dodajte ostatak putera i luk isjeckan na rebarca. Kad malo omekša, dodajte lorber, kleku i ostale začine, pa sipajte i pola čaše vina.

Kad se sve sjedini, vratite i meso i nalivajte naizmjenično vinom i vodom da meso omekša a sos se lijepo ujednači. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,