Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Napravite cheesecake s kokosom koji se topi u ustima

Preuzmite sliku

Volimo cheesecake na 1001 način, a s dolaskom toplijeg vremena maštamo o „laganijoj“ verziji s kokosom koja miriše na ljeto. Donosimo vam vrlo jednostavan recept koji sadrži samo sedam sastojaka, piše punkufer.hr.

Za podlogu:

200 grama čajnih keksića po želji
70 grama rastopljenog maslaca

Za nadjev:

450 grama sirnog namaza
250 ml vrhnja za šlag
170 grama zaslađenog kokosovog čipsa ili kokosovog brašna
150 grama šećera
1 čajna kašika ekstrakta vanilije

Priprema:

1. Usitnite kekse u fini prah i pomiješajte ih s rastopljenim maslacem. Utisnite dobivenu smjesu u dno okruglog lima za torte i stavite u frižider da se stisne.

2. Mikserom istucite vrhnje u šlag.

3. U zasebnoj zdjeli mikserom pomiješajte sirni namaz, šećer i ekstrakt vanilije.

4. Ručno umiješajte šlag u sirnu smjesu, a na kraju dodajte i oko polovice kokosovog čipsa. Ako nemate pri ruci kokosov čips poslužiti se možete i kokosovim brašnom.

5. Prebacite sirnu smjesu na podlogu i stavite smjesu u frižider na barem četiri sata prije posluživanja.

6. Posipajte ostatak kokosovog čipsa / brašna preko vrha kolača. Prijatno!  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,