Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Napravite brzu i slasnu Medeno srce sladoled tortu

Preuzmite sliku

Na pijacama i prodavnicama još mogu da se pronađu ukusne i svježe jagode, pa iskoristite to da napravite sjajnu Medeno srce sladoled tortu. Recept donosi Bakina kuhinja…

Potrebno je:

200 g medenog srca
3 pudinga od slatke pavlake
700 ml mlijeka
3 kašike šećera za puding
200 g kisele pavlake
100 g prah šećera
500 g jagoda
100 g maslaca
2 šlag pjene
čokolade za ukrašavanje

Priprema: 

Svako medeno srce presjeći napola. Puding skuhati na mlijeku, zasladiti po želji i dobro ohladiti. Maslac izmiksati sa prah šećerom, dodati kiselu pavlaku i kašiku po kašiku ohlađenog pudinga. Izmiksati u glatku kremu.

  • U pleh na dno poredati medeno srce, a preko staviti kremu, a na kremu uz ivicu pleha poredajte medeno isječeno srce. U sredinu poredajte cijele jagode. Preko stavite ostatak krema i izravnajte. Dobro ohladite, pa dodajte umućen šlag. Ukrasite jagodama i rendanom čokoladom. Dobro ohladiiti i prijatno! (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,