Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najlakši recept za prefini kremasti mousse od čokolade

Preuzmite sliku

Popularno

Zbog svoje pjenaste teksture, sljezovi kolačići mogu biti i odličan dodatak mousseu od čokolade.

Idealan recept od svega tri sastojaka koji mogu napraviti i oni koji nisu vješti u pripremi tradicionalnih deserata.

Sastojci za 4 porcije: 500 ml vrhnja za šlag, 225 g tamne čokolade (barem 70 posto kakaa ili više), 200 g sljezovih kolačića

Priprema: U velikoj zdjeli pomiješajte čokoladu, sljezove kolačiće i 250 ml vrhnja za šlag. Smjesu rastopite u mikrovalnoj pećnici oko dvije minute. Ako sljezovi kolačići nisu rastopljeni nakon dvije minute, vraćajte posudu u mikrovalnu pećnicu u intervalima po 15 sekundi dok se ne rastope do kraja.

Pustite da se smjesa ohladi do kraja na sobnoj temperaturi. Preostalo vrhnje umutite u šlag pa ručno umiješajte u ohlađeni mousse. Podijelite smjesu na četiri jednakih dijelova. Čaše s moussom stavite u frižider na barem dva sata ili preko noći. Poslužite s još sljezovih kolačića, naribane čokolade i šlaga. (punkufer.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,