Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Malo drugačiji ručak: Isprobajte ovako punjeni paradajz….

Preuzmite sliku

Popularno

Da biste spremili ovaj fenomenalan ručak potrebno vam je samo malo vremena i strpljenja za sjeckanje povrća, piše Stvar ukusa.

Potrebno je:

500 g pilećeg bijelog mesa
1 čen bijelog luka
50 g kapra
vezica nane
1 kašičica vorčester sosa
sok od pola limuna

  • Priprema:

    Isecite paradajz na pola, kašičicom očistiti od sjemena, posolite i prevrnite na rešetku da se cijede pola sata.

    Izlupajte pileći file i isijecite ga na tanke šnicle.

    Oljuštite bijeli luk i isjeckajte ga na listiće. Operite tikvice i isijecite na kolutove.

    Pržite piletinu u tavi na ulju 5 minuta.

    Dodajte kapar, bijeli luk, sok od limuna, vorčester sos, so i biber. Promiješajte i pržite još 5 minuta.

    Izvadite meso i ostavite po strani, a u istoj tavi dinstajte tikvice 10 minuta. Ako je potrebno dodajte malo vode.

    Prebacite meso i tikvice u sjecka i istitnite tako da dobijete ujednačenu masu.

    Zagrijte rernu na 180 stepeni. Napunite paradajz filom od piletine i tikvica, pobiberite i poredajte ih u vatrostalnu posudu.

    Pecite oko 30 minuta a zatim izvadite i ostavite da se ohladi.

    Operite nanu, osušite i isitnite. Pospite po punjenom paradajzu. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,