Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ljetna torta sa malinama i kokosom

Preuzmite sliku

Isprobajte neodoljivu ljetnu tortu od sladoleda sa kokosovim mlekom i malinama koja će vas osvježiti i rashladiti tokom ljeta.

Sastojci:

500-600 grama sladoleda od vanilije

125 ml kokosovog mlijeka

2 kašike šećera u prahu

125 grama malina

Podloga:

50 grama bijele čokolade

50 grama napolitanki

Priprema

– Pripremite mali okrugli kalup za tortu od oko 18 cm u prečniku.

– Dno kalupa obložite papirom za pečenje, a obruč umotajte prozirnom folijom.

– Sladoled treba biti lagano otopljen.

– Koristite gotovi kupljeni sladoled od vanile ili prethodno napravite domaći.

– U 125 ml gustog kokosovog mlijeka razmutite šećer u prahu i pomiješajte sa sladoledom.

– Ukoliko je kokosovo mlijeko zaslađeno onda izostavite šećer.

– Maline prethodno operite i lagano prosušite sa papirnim ubrusom i dodajte ih u sladoled i lagano izmiješajte kašikom.

Podloga:

– Na pari otopite bijelu čokoladu.

– Napolitanke izmrvite.

– Pomiješajte otopljenu čokoladu i mrvice.

– Podlogu utisnite na dno kalupa.

– Preko podloge sipajte sladoled krem.

– Tortu stavite u zamrzivač da se stegne najmanje 5-6 sati.

– Tortu izvadite 30 minuta prije služenja iz zamrzivača, skinite obruč, uklonite foliju i ukrasite po želji. (zenskimagazin.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,