Za samo pola sata i bez po muke na vašem stolu naći će se malo ukusno umjetničko djelo!
Potrebno je:
-1 duplo pakovanje piškota
-500 g maskarpone sira (ili nekog drugog neslanog krem sira)
-1/2 l slatke pavlake
-100 g šećera u prahu
-2 dl kuhane kafe
-1 kašika maraskina (po želji)
-Čokolada u prahu ili kakao
Priprema
Umutite slatku pavlaku i u nju dodajte šećer i krem sir. Sve dobro promiješajte.
Pola pakovanja piškota izlomite i umačite u ohlađenu crnu kafu u koju ste (po želji) dodali kašiku maraskina.
Na dno čaše složite natopljeni keks i sipajte do pola čaše pripremljen fil, zatim dodajte još jedan red izlomljenih piškota i opet prelijte ostatkom smjese.
Stavite u frižider da se hladi.
Prije posluživanja tiramisu pospite kakao prahom. Uživajte! (Tuzlanski.ba/Yumama)