Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kako napraviti savršen domaći sladoled?

Preuzmite sliku

Ako još uvijek niste pokušali pripremiti domaći sladoleda, krajnje je vrijeme da to promijenite.

Možda vam se čini da je sve skupa previše komplikovano ili da su vam potrebni nekakvi posebni aparati, ali to zaista nije tako. Sve što vam treba je malo dobre volje i slobodnog vremena, kao i jednostavan recept.

Sastojci

4 banane
250 g indijskih oraha ili oraha
2 kašike kokosovog ulja
3 kašike organskog sirovog kakaa
zasladite po želji: yacon sirup, med, agava…

Priprema

Dio pripreme odrađuje se noć prije.
Isjeckajte banane, stavite ih u kesu pa u zamrzivač preko noći.
Indijske orahe natopite u vodi i stavite ih u frižider preko noći.

Sutradan u blender ubacite smrznute banane, ocijeđene indijske oraščiće, kokosovo ulje, kakao i zasladite po želji.
Izmiksajte dok ne dobijete glatku masu.
Premjestite u posudu, poklopite i zamrznite dok se ne stegne, oko 4 do 6 sati.
Ako će vam stajati duže, prije posluživanja sladoled možete ostaviti 5 do 10 minuta na sobnoj temperaturi da malo otpusti kako biste od njega napravili lijepe kugle. (lepotaizdravlje.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,