Praznično doba, osim na kuhano vino, miriše i na punč. Iako na ovim prostorima češće posežemo za kuhanim vinom, ljubitelji punča neće propustiti priliku da ga probaju.
Napitak koji potječe iz Indije, još od 17. stoljeća, ima mnogo varijacija, a u potrazi za nekim kojeg bi ovih praznika mogli i sami pripremiti, naišli smo na recept CroChefa koji možete pripremiti u mikrovalnoj pećnici, a sastojke gotovo sigurno već imate u svojoj kuhinji.
Od sastojaka vam je potrebnocrno vino, jedan litar čaja, pola litra crnog ruma, tri klinčića, jedna narandža, jedan limun, pola kilograma šećera i jedna korica cimeta.
U lonac ulijte vino, crni čaj, sok od limuna i naranče te dodajte kolut limuna i naranče, koricu cimeta, klinčiče. Sve kuhajte na laganoj vatri pazeći da ne zavrije. Mješavinu prelijte u vatrostalnu zdjelu za punč, kašikom zagrabite što više šećera, a ostatak šećera dodajte u punč.
Kašiku sa šećerom držite iznad zdjele s punčom, natopite s rumom i usplamtite. Dok još gori, šećer i rum polako ulijevajte u punč. Sve zajedno promiješajte, ugasite plamen, dodajte ostatak ruma, još jednom promiješajte i poslužite. (Tuzlanski.ba)