Ukoliko vam je ponestalo ideja za ručak, donosimo jednu odličnu!
Sastojci:
– 600 g junetine od buta
– 3 glavice crnog luka
– 2 čehna bijelog luka
– 200 ml pasiranog paradajza
– 100 ml bijelog vina
– 1 kasičica ljute mljevene paprike
– 2,3 lovorova lista
– 200 ml goveđe supe
Priprema:
Meso narežite na šnicle i istanjite sa tučkom za meso. Zatim šnicle posoliti, pobiberiti i uvaljati u brašno s obje strane, pa ih propržiti.
Kada korica dobije zlatnu boju, znaćete da je meso gotovo.
Propržene šnicle izvadite iz tiganja i stavite sa strane, a u tiganu ispržiti crni i bijeli luk, u koji nakon 5-6 minuta prženja dodate bijelo vino, pa peći dok sva voda ne ispari.
Zatim dodati pasirani paradajz, mljevenu crvenu papriku, goveđu supu i začiniti po ukusu. Dodajte par lovorovih listova i krčkajte dok se ne ukuva, odnosno sos postane gust.
Na kraju izvadite lovor list, izblendajte sa štapnim mikserom i prelijte šnicle sa sosom. Možete služiti sa pomfritom. (N1)