Ako želite pripremiti teletinu na poseban način, imamo odličan recept za vas!
Možda će vam malo duže trebati da spremite ovo jelo, ali smo sigurni da vrijedi i da se nećete pokajati.
Sastojci (4 porcije):
800 g teleće lopatice, nasjeći na trakice
2 kašike maslaca
2 kašike ulja
1 luk, sitno nasjeckati
450 g šampinjona, nasjeći
2 kašike brašna
1/4 šolje konjaka ili brendija
1 šolja pilećeg bujona
3/4 šolje kiselog vrhnja
1/4 šolje nasjeckanog peršuna
so i biber
Priprema:
U loncu popržite meso na maslacu i ulju, začinite solju i biberom te izvadite na tanjir. Na istoj masnoći dinstajte luk i gljive. Kada malo omekšaju, pospite brašnom te začinite solju i biberom. Zalijte potom bujonom i brendijem/konjakom i pustite da prokuha. Vratite meso, poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko 90 minuta. Sklonite poklopac i kuhajte još pola sata, a zatim dodajte kiselo vrhnje i promiješajte. Pospite peršunom i poslužite uz prilog po želji (riža, tjestenina…) (Kaufland.hr)