Slatka štrudla s kremastim punjenjem od pudinga od vanilije s kiselkastim borovnicama.
Broj porcija: 8
Sastojci:
Punjenje:
-1 l mlijeka
100 g šećera
-3 vrećice praška za puding od vanilije
Dodatno:
-500 g gotovih kora
-250 gsvježih ili smrznutih borovnica
Priprema:
Skuhajte puding
Odvojite 100 ml od 1 l mlijeka. Ostatak stavite da se grije, a u odvojeni dio umutite 3 vrećice praška za puding i šećer.
Kad mlijeko zavrije dodajte razmućenu smjesu s praškom za puding i šećerom pa kuhajte par minuta dok se ne zgusne.
Ohladite uz povremeno miješanje kako se ne bi stvorila korica ni grudvice.
Oblikujte štrudle
Za jednu štrudlu trebat će vam tri gotove kore. Premažite ih pudingom, posipajte borovnicama i zarolajte. Stavljajte u nauljen lim za pečenje jednu pored druge.
Pecite
Zagrijte rernu na 180 stepeni i pecite štrudle 20 do 25 minuta. Ohlađene posipajte šećerom u prahu, prenosi index.hr. (Tuzlanski.ba)