Četvrtak, 15. Aprila 2021.
Tuzlanski.ba logo

Idealan recept za bezglutenske svježe i kremaste poslastice

Preuzmite sliku

Teško je pronaći dobar recept za poslasticu bez glutena. Većina recepata za kolače bez glutena završava nekako mrvicama i suhi. Ali i oni mogu biti svježi i kremasti, piše Steph social.

Prava tajna najboljim bezglutenskim cupcake-ima je dodavanje nekoliko kašika kiselog vrhnja, jer će vaši kolači biti vlažni, kremasti i ukusni, prenosi Tuzlanski.ba.

Recept za kolače bez glutena

Sve što vam treba je jedna kutija bezglutenske mješavine od vanilije i svih sastojaka potrebnih za njihovo pravljenje, 3 ili 4 kašike kisele pavlake. Za mješavinu kolača koristite duguljaste brizge duge, a za vrh posipajte šećer.

Priprema:

Pomiješajte bezglutensku smjesu za torte prema uputama sa strane kutije ili prema vašem receptu. Dodajte 3 ili 4 kašike kisele pavlake. Jednom kada se sve pomiješa, dodajte nekoliko dijelova vašeg malog duguljastog tijesta. Ako volite dodatke, dodajte još nekoliko šejkova. Dobro promiješajte i sipajte u tepsiju za kekse i kuhajte prema uputama. Ostavite da se ohladi, prije nego se zamrzne, pospite šećerom i uživajte! (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,