Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hrskavi cheesecake sa čokoladom i rižinim pahuljicama

Preuzmite sliku

Isprobajte novi recept za cheesecake koji se ne mora peći.

Kada je riječ o receptima, nikada nam nije dovoljno novih slatkiša koje možemo poslužiti gostima ili napraviti kada nam se jede nešto baš slatko. Najbolji su oni za koje ne treba mnogo vremena i koji ne zahtijevaju kuhanje ili pečenje, piše Ženski magazin. U nastavku saznajte kako da napravite ovaj neobični cheesecake.

Sastojci:

– 30g neslanog putera
– 300g mini maršmeloua (pjenastih bombona)
– 180g rižinih pahuljica
– 230g polu-slatke čokolade
– 60ml slatke pavlake
– 450g krem sira, omekšanog
– 100g šećera
– 1 mala kašika vanile
– 600ml šlaga
– 100g čokolade za dekoraciju

Priprema:

U većoj posudi istopite puter na srednjoj temperaturi. Dodajte maršmelou i miješajte dok se u potpunosti ne istopi. Zatim dodajte hrskave rižine pahuljice i miješajte dok se svi sastojci ne sjedine.

Dok je smjesa i dalje topla, prebacite je u prethodno premazani uljem kalup. Ravnomjerno rasporedite smjesu po dnu i stranama kalupa.

Čokoladu  pomiješajte sa slatkom pavlakom i istopite je na pari.

U velikoj posudi pomiješajte krem sir, šećer i vanilu. Dodajte istopljenu čokoladu i sve pomiješajte dok se sastojci ne sjedine. Od umućenog šlaga izdvojite 90g i dodajte ovoj smjesi i promiješajte da se sve sjedini. Cijelu smjesu sipajte na koru odrižinih pahuljica i izravnajte je. Stavite cijelu tortu u frižider na minimum 3-4 sata, ili preko noći.

Sa drugim dijelom šlaga ukrasite cheseecake po želji, a preko sitno izrendajte čokoladu.

Uživajte i prijatno! (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje