Isprobajte novi recept za cheesecake koji se ne mora peći.
Kada je riječ o receptima, nikada nam nije dovoljno novih slatkiša koje možemo poslužiti gostima ili napraviti kada nam se jede nešto baš slatko. Najbolji su oni za koje ne treba mnogo vremena i koji ne zahtijevaju kuhanje ili pečenje, piše Ženski magazin. U nastavku saznajte kako da napravite ovaj neobični cheesecake.
Sastojci:
– 30g neslanog putera
– 300g mini maršmeloua (pjenastih bombona)
– 180g rižinih pahuljica
– 230g polu-slatke čokolade
– 60ml slatke pavlake
– 450g krem sira, omekšanog
– 100g šećera
– 1 mala kašika vanile
– 600ml šlaga
– 100g čokolade za dekoraciju
Priprema:
U većoj posudi istopite puter na srednjoj temperaturi. Dodajte maršmelou i miješajte dok se u potpunosti ne istopi. Zatim dodajte hrskave rižine pahuljice i miješajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Dok je smjesa i dalje topla, prebacite je u prethodno premazani uljem kalup. Ravnomjerno rasporedite smjesu po dnu i stranama kalupa.
Čokoladu pomiješajte sa slatkom pavlakom i istopite je na pari.
U velikoj posudi pomiješajte krem sir, šećer i vanilu. Dodajte istopljenu čokoladu i sve pomiješajte dok se sastojci ne sjedine. Od umućenog šlaga izdvojite 90g i dodajte ovoj smjesi i promiješajte da se sve sjedini. Cijelu smjesu sipajte na koru odrižinih pahuljica i izravnajte je. Stavite cijelu tortu u frižider na minimum 3-4 sata, ili preko noći.
Sa drugim dijelom šlaga ukrasite cheseecake po želji, a preko sitno izrendajte čokoladu.
Uživajte i prijatno! (Tuzlanski.ba)