Pohovanim palačinkama teško je odoljeti, a kada iste napunite finom smjesom od puretine, krastavaca i paprike, one će sasvim sigurno postati još veći hit u kuhinji!
Klasične palačinke napunite finim umakom koji ste dobili pirjajući puretinu, krastavce i papriku. U kombinaciju možete ubaciti i dodatke po želji, pa će tako ovo jelo biti još ukusnije dodate li mu omiljeno sezonsko povrće.
Ne volite li kiselo vrhnje, zamijeniti ga možete finim domaćim umakom od paradajza, a uz taj će se spoj odlično složiti začini poput bosiljka i origana.
Ovako pripremljene palačinke, umjesto u ulje, možete ubaciti u rernu na oko pola sata, na 180 stepeni, a prije pečenja dobro bi bilo da ih prelijete mješavinom vrhnja i jaja te pospete ribanim sirom.
Poslužite ih uz jednostavnu rižu, proso, omiljeni umak ili tek sezonsku salatu.
Potrebno vam je:
-8 palačinki
-250 g purećih prsa
-40 g maslaca
-5 kiselih krastavaca
-1 žuta paprika
-100 ml kiselog vrhnja
-50 g brašna
-2 jaja
-80 g krušnih mrvica
-Ulje
-Sol, papar
Priprema:
-Puretinu narežite na kockice, posolite, popaprite i ispecite na maslacu.
-Dodajte sitno sjeckanu papriku i kratko pirjajte.
-Kad je meso gotovo, dodajte mu sitno nasjeckani krastavac i kiselo vrhnje.
-Na svaku palačinku stavite po kašiku nadjeva i čvrsto zarolajte.
-Nadjevene palačinke zatim uvaljajte u brašno pa u jaja i na kraju u krušne mrvice.
-Pržite ih dok ne poprime zlatnožutu boju.
-Poslužite ih s umakom prema želji. (gastro.hr)