Ukus koji će zadovoljiti sva čula.
Sastojci:
Za koru:
-100 grama margarina
-150 grama mljevenog keksa
-2 kašike kakao praha
-šaka mljevenih lješnjaka, kikirikija ili oraha
Za fil:
-pola kilograma maskarpone sira
-300 grama čokolade za kuhanje
-200 grama šećera u prahu
-250 ml slatke pavlake
Za dekoraciju:
-orašasti plodovi po želji
-topljena čokolada po ukusu
Priprema:
Pomiješajte otopljeni margarin sa mljevenim keksom i mljevenim orašastim plodovima, pa to utisnite u kalup, prethodno obložen pek-papirom.
Umutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrst šlag, pa dodajte sir i šećer u prahu i nastavite da mutite. Otopite čokoladu na pari, pa dodajte i nju kad se malo prohladi.
Pažljivo promiješajte, pa prelijte koru od keksa i margarina.
Pospite sejckanim orašastim plodovima i topljenom čokoladom.
Stavite u frižider da se stegne, piše Glossy. (Tuzlanski.ba)