Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Drugačije izdanje omiljene poslastice: Napravite tiramisu s breskvama

Preuzmite sliku

Popularno

Nova i lagana verzija omiljenog italijanskog deserta donosi okuse ljetnjeg voća…

Tiramisu s breskvama može biti novi omiljeni kolač svim ljubiteljima ovog italijanskog deserta. Piškote, sočne breskve, ukusna krema i narezani bademi su fantastična ljetna kombinacija. Osim što osvježava i donosi nove okuse ovaj kolač je vrlo lagano napraviti, potrebno je samo odvojiti pola sata i vrlo važna informacija – nema pečenja. Jedino je važno ranije planirati pripremu kolača jer treba najmanje šest sati stajati u frižideru prije posluživanja. Nekoliko sastojaka, malo vremena i možete uživati u ljetnjim okusima Italije u svom domu, prenosi Žena.hr.

  • Sastojci:

    -200 grama slatkog vrhnja
    -225 grama mascarpone sira
    -4 breskve, oguljene i narezane na kockice
    -250 ml soka od breskve
    -1 pakovanje piškota (24 komada)

    Priprema:

    Breskve oguliti, narezati na kockice i ostaviti da stoje 30 minuta u soku od breskvi.

    Miksati sir i šećer u prahu dok smjesa ne postane glatka, a u posebnoj zdjeli miksati slatko vrhnje dok ne postane čvrsto. Zatim nježno sjediniti šlag i kremu sa sirom.

    Krema, piškote i breskve se slažu u širu zdjelu ili lim za pečenje. Prvo se slažu piškote, koje su prvo umočene u sok od breskve, dok se ne pokrije dno. Stavi se polovica smjese i lijepo rasporedina piškotama. Zatim se stavi red narezanih breskvi.

    Slijedi još jedan sloj piškota namočenih u sok s ostatkom kreme. Prema želji tiramisu se može posuti narezanim bademima. Kolač se prije posluživanja treba ostaviti u frićideru najmanje šest sati ili cijelu noć.  (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,