Ponedjeljak, 26. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dajte si oduška i počastite svoje nepce: Napravite slasni i hrskavi hljeb punjen sirom i bijelim lukom

Preuzmite sliku

Hljeb možete puniti čim god poželite, a spreman je za maksimalno pola sata, prenosi MissGastro.

Zalogaj koji se brzo priprema u slučajevima iznenadne gladi, a nestaje brzinom munje. Rastopljeni sir i bijeli luk daju mu poseban šmek pa predlažemo da se odmah bacite na posao.

Sastojci:

-manja štruca hljeba
-200 g naribane gaude
-150 g feta sira
-60 g maslaca
-2 čena bijelog luka
-paprika
-kašika sjeckanog peršuna

  • Priprema:

    Maslac izmiješajte s protisnutim bijelim lukom i peršunom, zamotajte ga u foliju i stavi u frižider.
    Kruh zarežite po dužini nekoliko puta, otprilike pet centimetara duboko, a zatim po širini. Ne zarezujte do kraja kako bi ostao u komadu.
    Pomiješajte ribani sir i izmrvljenu fetu sa sitno nasjeckanom paprikom. Napunite proreze listićima rashlađenog aromatičnog maslaca i pripremljenim nadjevom od sira.
    Stavite na lim ili u dublju posudu, prekrijte folijom i pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.
    Odmotajte foliju i pecite još 10-ak minuta.  (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,