Hljeb možete puniti čim god poželite, a spreman je za maksimalno pola sata, prenosi MissGastro.
Zalogaj koji se brzo priprema u slučajevima iznenadne gladi, a nestaje brzinom munje. Rastopljeni sir i bijeli luk daju mu poseban šmek pa predlažemo da se odmah bacite na posao.
Sastojci:
-manja štruca hljeba
-200 g naribane gaude
-150 g feta sira
-60 g maslaca
-2 čena bijelog luka
-paprika
-kašika sjeckanog peršuna
Priprema:
Maslac izmiješajte s protisnutim bijelim lukom i peršunom, zamotajte ga u foliju i stavi u frižider.
Kruh zarežite po dužini nekoliko puta, otprilike pet centimetara duboko, a zatim po širini. Ne zarezujte do kraja kako bi ostao u komadu.
Pomiješajte ribani sir i izmrvljenu fetu sa sitno nasjeckanom paprikom. Napunite proreze listićima rashlađenog aromatičnog maslaca i pripremljenim nadjevom od sira.
Stavite na lim ili u dublju posudu, prekrijte folijom i pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.
Odmotajte foliju i pecite još 10-ak minuta. (Tuzlanski.ba)