Odličan recept za još bolji desert, probajte ga pripremiti i prenesite nam vaše impresije…
Sastojci:
3 jaja,
150 g čokolade,
60 g maslaca,
4 kašike šećera,
1 kašika brašna.
Za fil:
500 g maskarponea,
2 kašike šećera,
5 dl slatke pavlake,
100 g tamne čokolade,
100 g mliječne čokolade,
100 g bijele čokolade,
1/2 kesice vanilin šećera.
Priprema:
Čokoladu i maslac rastopite na pari. Umutite žumanca i šećer, pa u to umiješajte rastopljenu čokoladu, pa kašiku brašna. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanaca. Pecite na 160 stepeni oko 40 minuta u kalupu obima 24 cm.
Svaku čokoladu posebno rastopite na pari, a sa bijelom rastopite i vanilin šećer. Izmiksajte maskarpone i šećer, pa u to umiješajte umućeni šlag. Podijelite smjesu na tri dijela, pa u jedan dodajte rastopljenu tamnu čokoladu, u drugi rastopljenu mliječnu, a u treći rastopljenu bijelu čokoladu. Premažite preko kore tamni, mliječni, pa bijeli fil.