Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Čokoladni kolač u četiri boje, osvaja na prvi zalogaj

Preuzmite sliku

Odličan recept za još bolji desert, probajte ga pripremiti i prenesite nam vaše impresije… 

Sastojci:

3 jaja,

150 g čokolade,

60 g maslaca,

4 kašike šećera,

1 kašika brašna.

Za fil:

500 g maskarponea,

2 kašike šećera,

5 dl slatke pavlake,

100 g tamne čokolade,

100 g mliječne čokolade,

100 g bijele čokolade,

1/2 kesice vanilin šećera.

Priprema:

Čokoladu i maslac rastopite na pari. Umutite žumanca i šećer, pa u to umiješajte rastopljenu čokoladu, pa kašiku brašna. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanaca. Pecite na 160 stepeni oko 40 minuta u kalupu obima 24 cm.

Svaku čokoladu posebno rastopite na pari, a sa bijelom rastopite i vanilin šećer. Izmiksajte maskarpone i šećer, pa u to umiješajte umućeni šlag. Podijelite smjesu na tri dijela, pa u jedan dodajte rastopljenu tamnu čokoladu, u drugi rastopljenu mliječnu, a u treći rastopljenu bijelu čokoladu. Premažite preko kore tamni, mliječni, pa bijeli fil.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,