Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Brzo, ukusno i lako: Krompir punjen šampinjonima

Preuzmite sliku

Donosimo recept koji će oduševiti sve one koji su ljubitelji krompira i gljiva.

Sastojci:

– Krompir ( 8 komada )

– 200 g šampinjona

– 1 glavica luka

– 100 g sira

– peršun

– bijeli luk

– so, biber

– 1 kašičica vegete

– beschamel sos

Priprema:

– Izaberite krompir jednake veličine, ogulite i na pola skuhajte osam komada.

– Kada su do pola kuhani presijecite ih po dužini i pažljivo izdubite sredinu koju ćete kasnije puniti smjesom od šampinjona.

– Luk sitno isijecite, stavite na ulje, prodinstajte dok malo ne požuti, pa dodajte sjeckane šampinjone i dinstajte dok ne budu gotovi.

– Posebno napravite beschamel sos na načina na koji ga inače pravite (maslac, brašno, mlijeko).

– U još topli beschamel sos dodajte rendani sir, dinstane šampinjone, so, biber, peršun i bijeli luk u količinama po želji, pa dodajte kašičicu vegete.

– Tom smjesom punite izdubljene krompire, slažite ih u pleh i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta, tek toliko da dobiju lijepu boju.

Osim što može biti samostalno jelo, ovako punjeni krumpir sjajan je prilog mesnom odresku.

Prijatno!

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,