Donosimo recept koji će oduševiti sve one koji su ljubitelji krompira i gljiva.
Sastojci:
– Krompir ( 8 komada )
– 200 g šampinjona
– 1 glavica luka
– 100 g sira
– peršun
– bijeli luk
– so, biber
– 1 kašičica vegete
– beschamel sos
Priprema:
– Izaberite krompir jednake veličine, ogulite i na pola skuhajte osam komada.
– Kada su do pola kuhani presijecite ih po dužini i pažljivo izdubite sredinu koju ćete kasnije puniti smjesom od šampinjona.
– Luk sitno isijecite, stavite na ulje, prodinstajte dok malo ne požuti, pa dodajte sjeckane šampinjone i dinstajte dok ne budu gotovi.
– Posebno napravite beschamel sos na načina na koji ga inače pravite (maslac, brašno, mlijeko).
– U još topli beschamel sos dodajte rendani sir, dinstane šampinjone, so, biber, peršun i bijeli luk u količinama po želji, pa dodajte kašičicu vegete.
– Tom smjesom punite izdubljene krompire, slažite ih u pleh i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta, tek toliko da dobiju lijepu boju.
Osim što može biti samostalno jelo, ovako punjeni krumpir sjajan je prilog mesnom odresku.
Prijatno!