Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bez pečenja: Fantastična granola sa čokoladnim prelivom

Preuzmite sliku

Da li vam je potreban brz i zdrav obrok koji će smiriti u vama svu želju za slatkišima?

Ove simpatične „šoljice“ sa čokoladnim prelivom i kikiriki puterom su jednostavna i brza zakuska za djecu i odrasle, i odličan doručak kada treba da pojedete prvi jutarnji obrok na putu do posla, piše Ženski magazin.

Šoljice od granole sa čokoladnim prelivom

Sastojci (za 12 šolja):

Za šoljice:  

2 1/2 šoljice granole (muslija) od ovsenih pahuljica

1 šolja sjeckanog kikirikija

3 kašike maslaca od kikirikija

3 kašike meda (ili više po potrebi)

Za fil:   

1 šolja putera od kikirikija

340 g tamne čokolade sjeckane

1 kašika kokosovog ulja

1. Pomiješajte granole, sjeckani kikiriki, puter od kikirikija i med. Ako je smjesa previše suha, dodajte malo meda da biste stvorili ljepljivu konzistenciju.

2. Pripremite modlu za kolačiće i razmažite mješavinu u 12 čaša. Napravite šupljinu u sredini svake šoljice. Stavite u zamrzivač 5-10 minuta da bi se šoljice učvrstile.

3. Onda napravite fil od kikiriki maslaca i sipajte ga u sredinu svake čašice. Ponovo ih stavite u zamrzivač 5-10 minuta da se blago stvrdne.

4. Konačno, čokolada sa kokosovim uljem i čokoladnim preliv sa kašikom maslaca od kikirikija. Stavite ponovo u zamrzivač dok se čokolada potpuno ne ohladi.

5. Čuvajte u frižideru u hermetički zatvorenoj posudi.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,