Begova čorba je jedno od najboljih jela koje možete pripremiti za večeru, posebno za iftar ukoliko postite.
Zdrav život počinje vrlo jednostavno – biranjem onoga šta jedemo. Zbog toga nam je potrebna hrana koja će naš imunitet sačuvati i podići ga na još viši nivo, a najbolji primjer je Begova čorba koja se pravi jednostavno i brzo.
Potrebni sastojci:
– piletina ( batak s karabatkom)
– mrkva
– luk
– celer
– bijeli luk
– 1 kašika brašna
– 1 kašika pavlake
– 1 jaje
Recept:
Na maslacu propržiti piletinu 5 minuta te dodati povrće : mrkvu, luk, bijeli luk i celer. Doljevati 1 litar vode i ostaviti da se krčka 30 minuta.
Nakon 30 minuta izvaditi meso i povrće te ih nožem narezati na sitne komadiće ,1/3 povrća izblendati a ostalo vratiti šerpu. Također se vraća i piletina unutra te se dodaje izblendano povrće.
Dodati peršun, sol, biber, suhi začin i krčkati 30 minuta. U zdjelu pomiješati 1 kašiku pavlake, 1 jaje i 1 kašika brašna.
Pomiješati sa čorbom i kuhati još 5 minuta uz miješanje.