Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Begova čorba: Tradicionalni recept koji će vas osvježiti za iftar

Preuzmite sliku

Begova čorba je jedno od najboljih jela koje možete pripremiti za večeru, posebno za iftar ukoliko postite.

Zdrav život počinje vrlo jednostavno – biranjem onoga šta jedemo. Zbog toga nam je potrebna hrana koja će naš imunitet sačuvati i podići ga na još viši nivo, a najbolji primjer je Begova čorba koja se pravi jednostavno i brzo.

Potrebni sastojci:

– piletina ( batak s karabatkom)

– mrkva

– luk

– celer

– bijeli luk

– 1 kašika brašna

– 1 kašika pavlake

– 1 jaje

Recept:

Na maslacu propržiti piletinu 5 minuta te dodati povrće : mrkvu, luk, bijeli luk i celer. Doljevati 1 litar vode i ostaviti da se krčka 30 minuta.

Nakon 30 minuta izvaditi meso i povrće te ih nožem narezati na sitne komadiće ,1/3 povrća izblendati a ostalo vratiti šerpu. Također se vraća i piletina unutra te se dodaje izblendano povrće.

Dodati peršun, sol, biber, suhi začin i krčkati 30 minuta. U zdjelu pomiješati 1 kašiku pavlake, 1 jaje i 1 kašika brašna.

Pomiješati sa čorbom i kuhati još 5 minuta uz miješanje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje