Ukoliko ste u potrazi za najjednostavnijim receptima koji garantuju uspješnost izvedbe donosimo recept za koru koji je idealan za početničke torte i kora baš uvijek ‘naraste’ taman koliko treba
Sastojci za koru:
8 jaja
10 kašika šećera
1 vanilin šećer
5-6 kašika vode
1 kašika ulja
10 kašika glatkog brašna
1 prašak za pecivo
Priprema:
1. Odvojite bjelanjke i istucite ih u čvrsti snijeg. Izmiksajte žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasti.
2. Potom miješajući smjesu dodajite kašiku po kašiku vode, zatim postepeno umiješajte tučeni snijeg bjelanjaka. Na kraju dodajite brašno i prašak za pecivo postepeno kašikom uz neprestano miješanje dok se smjesa ne sjedini.
3. Smjesu izlijte u okrugli kalup za torte obložen masnim papirom i pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni dok ne postane zlatno smeđe boje. (zadovoljna.hr)