Kolač koji je jednostavan za napraviti, a sočan i ukusan sigurno vas neće razočarati.
Barni kolač mnoge je oduševio.
Biskvit:
– 5 jaja
– 150 g šećera
– 1 vanilin šećer
– 200 ml ulja
– 300 ml mlijeka
– 300 g oštrog brašna
– 1 prašak za pecivo
Priprema:
Bjelanjke s vanilin šećerom izmiksati u čvrsti snijeg. Žumanjke i šećer izmiksati dok se šećer ne otopi pa dodati ulje i mlijeko. Dodati brašno i prašak za pecivo i dobro izmiješati mikserom. Špatulom preklapajući umiješati snijeg od bjelanjaka. Uliti u nauljen i pobrašnjen kalup dimenzije 35 x 24 cm i peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 25 minuta. Pečeni biskvit izbosti drškom kuhače, donosi Coolinarica.
Krema:
– 500 ml vrhnja za šlag
– 200 g čokolade za kuhanje
Priprema:
Vrhnje za šlag zagrijati do vrenja i dodati čokoladu izlomljenu na kockice. Miješati dok se ne otopi i izliti na biskvit tako da se najprije popune rupice a zatim i površina kolača. Ohladiti u hladnjaku.