Poželite li nešto slatko, a kod kuće imate banane i osnovne sastojke za palačinke, nećete morati do prodavnice; dovoljno je pet minuta za fantastični desert…
Jabuke u šlafroku mnogima su uspomena na sretno djetinjstvo, no sa smjesom za pohovanje odlično se slažu i banane, prenosi punkufer.hr. Prema želji ih možete i izdubiti pa napuniti čokoladnim namazom služeći se slastičarskom vrećicom, pa i uvaljati u izmrvljene kekse nakon umakanja u smjesu. Odlučite li ih puniti, nemojte ih rezati na male komade, praktičnije ih je prepoloviti.
Recept za pohovane banane:
3 velike banane
1 i 1/2 šolja brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/8 kašičice sode bikarbone
1/2 kašičice cimeta
prstohvat soli
3/4 šolje vode
1. Banane narežite na manje komade.
2. Pomiješajte suhe sastojke.
3. Ulijte vodu i izmiješajte pjenjačom tako da ne bude grudica.
4. Obložite banane smjesom, pržite u vrućem ulju oko 4 minute pa ostavite na upijajućem papiru.
5. Poslužite sa sladoledom i namazom od čokolade ili prelijte medom. (Tuzlanski.ba)