Samo 3 sastojaka: Začinska mješavina savršena za pečenu piletinu

Želite li oplemeniti okus pečene piletine, meso dobro začinite limunskim biberom. Riječ je o popularnom začinskoj mješavini koja se može kupiti u specijaliziranim trgovinama, a koja se temelji na limunskoj korici i zdrobljenim zrnima bibera.…

Kako očuvati začinsko bilje prije nego ono uvene?

Ko god je posadio začinsko bilje, sigurno je poželio imati prirodnu apoteku nadohvat ruke ili pak uvijek spremne začine za dodavanje u jelo. Ako ste ga i vi posadili, a ne možete ga koristiti zbog…

Biljke i začini za prirodnu borbu protiv upala

Upala je način na koji se tijelo bori protiv infekcija. Međutim, u nekim situacijama ona može izmaknuti kontroli i trajati duže nego što je potrebno. Tada se naziva hronična upala, a studije su je povezale…

Tri začina koja “čiste” pluća (bivšim) pušačima

Studije su pokazale da konzumacije određene vrste hrane i pića pomaže tijelu da se riješi štetnih tvari u organizmu. Bijeli luk Bijelom luku pripisuju mnoga ljekovita svojstva. Nazivaju ga prirodnim antibiotikom, sredstvom za odčepljivanje dišnih…

Savjeti za uzgajanje začina u saksijama na terasi ili prozoru

Mirođija, origano, peršun, ruzmarin, bosiljak – samo su neki od začina bez kojih je gotovo nemoguće zamisliti spremanje velikog broja jela. Pored kulinarskih, začinsko bilje se može koristiti i u ljekovite svrhe. Između ostalog, bosiljak…