Turska: Počelo 660. takmičenje hrvača namazanih uljem

U Kirkpinaru u turskoj pokrajini Edirne u petak je počelo 660. tradicionalno hrvanje pehlivana, hrvača koji se bore namazani uljem, javlja Anadolu Agency (AA). U drevnom hrvačkom festivalu ove godine učestvuje oko 3.000 takmičara, a…

Evo zašto Italijani rade najbolje umake za tjesteninu

Italijanima je ragu svetinja, bilo da se jede kod kuće ili u restoranu. Ali ne postoji jedinstveni recept za savršeni mesni umak s rajčicom. Koliko nona, toliko recepata, pa tako neke u mesnici traže junetinu…

Loše strane česte konzumacije prženih krompirića

Svakako, prženi krompirići se za mnoge nalaze među najukusnijom hranom u kojoj mogu uživati, ali ako vaša prehrana obiluje njima, ne očekujte da ćete izbjeći negativne posljedice. Naime, prema studiji objavljenoj u časopisu The American…

Građani BiH plaćaju 10% skuplje brašno i ulje

Potrošači u BiH brašno i ulje plaćaju 10 odsto skuplje u odnosu na period od prije nekoliko mjeseci. Prema podacima Agencije za statistiku BiH, pšenično brašno koštalo je marku po kilogramu, a posljednji podaci pokazuju…