Volite prženice – morate probati ove
Mogu se jesti slatke i slane, neko ih voli s jogurtom i pavlakom. Dobro poznato i jednostavno jelo, koje bar jednom sedmično jedemo za doručak. Prženice. Mogu se jesti slatke i slane, neko ih voli…
Mogu se jesti slatke i slane, neko ih voli s jogurtom i pavlakom. Dobro poznato i jednostavno jelo, koje bar jednom sedmično jedemo za doručak. Prženice. Mogu se jesti slatke i slane, neko ih voli…
Shodno jučerašnjoj obavijesti o obustavi izdavanja lijekova na recept u Tuzlanskom kantonu od 01.01.2020. godine Komora magistara farmacije Tuzlanskog kantona izdala je saopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti. 31.12.2020. godine u 08:00 održan je…
S obzirom da važeći ugovor o pružanju farmaceutskih usluga izdavanja lijekova sa pozitivne liste lijekova Tuzlanskog kantona i lijekova koji se finansiraju po posebnim programima u 2019. godini, ističe 31.12.2019.godine, te da nije potpisan novi…
Ako biste jeli nešto slatko, a ne da vam se provesti mnogo vremena u kuhinji, ovaj je desert odlično rješenje. Sastojci za kolač: ½ litra mlijeka 1 instant vrećica pudinga od vanilije 3 kašike šećera…
Ovih dana mnogi hrle na adventske štandove kako bi uživali u fritulama. Međutim, ovu poslasticu lako možete napraviti i sami. U nastavku pogledajte recept za brze fritule. Sastojci za fritule – 25 dag mekog brašna…
Svi volimo palačinke, bilo da su slatke ili slane Budući da se pred nama zimski dani kada više sjedimo u kući i manje se krećemo, predlažemo vam da probate recept za nešto zdravije palačinke od…
Meko tijesto punjeno kompotom od šljiva u umaku od vanilije i posipano makom austrijski je klasik koji se lako priprema kod kuće… Kako biste germknedle lako izvadili iz posude za kuhanje na pari, prethodno je…
Donosimo vam jedan odličan recept, ukoliko nemate ideja, pripremite ga već danas sebi i svojim najbližima… Potrebni sastojci: – maslinovo ulje – 300 g Menprom mljevenog mesa – 1 ljubičasti luk – 2 crvene paprike…
Punjena jaja su jednostavno i slasno jelo koje se često može naći na stolovima za praznike i proslave. Riječ je o tvrdo kuhanim jajima koja se prerezuju napola te pune kombinacijom žumanjaka, začina i majoneze.…
U jednoj banci iza debelih betonskih zidova je sačuvana tajna koju brojni ljudi u posljednjih 130 godina žele ukrasti. Dr. John S. Pemberton je prije 133 godine, tačnije 8. maja 1866. godine stvorio napitak za koji…