Vikend poslastica: Jednostavan recept za čokoladnu tortu

Vikendom se možete počastiti – čokoladnom tortom. Uživajte u savršenoj harmoniji čokolade i mekoće neodoljive poslastice. Sa sočnim korama, bogatim filom od tamne čokolade i sjajnom glazurom, ovaj slatkiš će zadovoljiti i najzahtjevnije ljubitelje čokolade.…

Sezona je kestena: Odlični savjeti kako da ih pripremite

Tokom kupovine pripazite kako izgledaju. Plodovi kestena moraju biti veći, imati sjajnu koru na kojoj nema rupica. Također, trebali bi biti suhi i teški. Sljedeći korak do savršenog zalogaja je pobrinuti se da su savršeno…

Koje je ulje najzdravije koristiti kada pravite jelo?

Ulja za kuhanje sadrže zasićene, višestruko nezasićene i mononezasićene masti, od kojih svaka može uticati na ljudsko zdravlje na različite načine.   Osim što su divni pojačivači okusa, ulja za kuhanje neophodna su tijelu za…

Domaći kečap: Ukusni umak bez hemije

Kečap je jedan od omiljenih umaka mnogima, ali ga mnogi i izbjegavaju zbog previše šećera i hemije u njemu. Evo jednog recepta za domaći kečap koji možete da jedete bez straha. Sastojci: 2 kg zrelog paradajza…

Recept za hljeb koji se ne mijesi

Recept za hljeb koji ćete sigurno voljeti. Sastojci: 420 g pšeničnog brašna 400 ml mlake vode 2 kašičice morske soli 2 kašičice instant-kvasca u prahu Priprema: Pomiješajte suhe sastojke u velikoj činiji: brašno, morsku so…

Evo kako najbolje pripremiti dom prije toplinskog vala

Stiglo je ljeto, a s njim i mogućnost dolaska toplinskih valova. Iako možete izbjegavati izlazak na otvoreno, ali kako će toplinski val utjecati na vaš dom? Kako pripremate svoj doma za zimu, važno je pripremiti…

U toku završne pripreme za koncert Gibonnija na Panonskim jezerima

Panonska jezera proslavljaju 20 godina uspješnog rada, tim povodom planirane su brojne manifestacije na samom kompleksu. Ostalo je samo nekoliko sati do velikog koncerta Gibonnija na Panonskim jezerima u Tuzli. I pored nestabilnih vremenskih prilika…