Treba li prati meso prije pripreme?

Mnogi ljudi se drže nekog nepisanog pravila, pa prije kuhanja meso uvijek isperu pod mlazom vode, ali postavlja se pitanje je li to uopšte potreban korak? Meso može sadržavati razne bakterije i viruse, a to…

Junačka marinada: Trik koji omekšava meso za 15 minuta

Dobra marinada omekšava meso i daje finu aromu, a koliko je svjetskih kuhinja, toliko je i različitih kombinacija začina i drugih dodataka. Naginjete li azijskim specijalitetima, možete isprobati marinadu koja je nastala po uzoru na omiljeni…

Mesnati i sočni: Trik za savršeno pečene šampinjone iz tave

Šampinjoni se odlično sljubljuju uz pečeni odrezak, piletinu, pa čak i ribu. Savršeno pečeni šampinjoni imaju mesnat i pomalo orašast okus, a osobama koje ne jedu hranu životinjskog porijekla mogu predstavljati i glavni obrok. Ipak, ako se ne…