Slatko rashlađivanje: Veganski sladoled kolač

Ovaj veganski sladoled kolač predstavlja sočno, mekano, čokoladno zadovoljstvo, bez jaja, i mlečnih proizvoda. Uz sve to se nevjerovatno lako pravi, a oduševiće svakoga! Šta više asocira na ljeto od sladoleda? A spoj ove kremaste…

Sladoled torta: Idealno osvježenje za visoke temperature

Ovu tortu je toliko jednostavno i brzo napraviti da ćete je praviti cijelo ljeto. Priprema se od dvije kreme – od vanilije i čokolade, a za podlogu se stavljaju keksi kao kod cheesecakea. Sastojci: 170 g…

Egzotični ukus: Sirovi Raffaelo cheesecake

Osim što je ukusan, kokos ima i mnogo zdravstvenih benefita: čuva zdravlje srca, stabilizuje nivo šećera u krvi i sadrži snažne antioksidanse. Sirovi Raffaelo cheesecake Za koru: 3/4 šolje (oko 100 g) blanširanih badema, 2/3…

Ukusna i zdrava: Recept za najsočniju tortu od trešanja

Svi znaju da je sezona trešanja, omiljenog voća mnogih . Osim što su ukusne, trešnje imaju i brojne blagodati. Slatke trešnje su bogate antioksidansima kao što su elaginska kiselina, antocijanini i vitamin C, a uz…

Veganska verzija: Ledeni vjetar jednostavan i ukusan

Upustite se u ledenu avanturu i uživajte u slojevima pjenastog biskvita, ukusnih krema i najdražih komadića voća. Ledeni vjetar mnogima je omiljena slastica, odličan izbor laganog i voćnog deserta kojem ne mogu odoljeti mnoga istančana…

Napravite sami domaći sladoled od jagoda

Sezona je ukusnih jagoda, a rado užiamo u njima, kako svježima, tako i kad su dio deserta. Ako ih volite hladne, u sladolednom obliku, onda će vas oduševiti recept, a oduševit će ljubitelje slatkog! Radi…

Kadaif: Idealna poslastica poslije iftara

Kadaif je orijentalna poslastica, veoma omiljena u Turskoj, Izraelu, Grčkoj, ali i u BiH. Posebno se priprema tokom mjeseca ramazana, ali i za Bajram. Postoji mnoštvo recepata za ovaj kolač rajskog ukusa a osnovne sirovine…