Ne morate ga ni očistiti: Trik za najlakše “pečenje” kukuruza

Pečeni kukuruz savršen je prilog ljetnim ljetima, ali i odličan međuobrok. Njegova termička obrada mnogima pak predstavlja veliki problem, zbog čega ga radije kupe od uličnog prodavača nego samostalno pripreme u svojoj kuhinji. Oni koji se…

Super trik kako pohovati meso, a da masnoće bude puno manje

Pohovati možete i meso i povrće, a samo se trebate držati nekoliko pravila. Namirnicu pripremite na uobičajen način, na primjer, meso uvaljajte u brašno, jaja i na kraju u mrvice. Pripremite odmah sve komade koje…

Osnove o mesu: Mali trikovi u pečenju, kuhanju i pohovanju

Ako punite meso, trebaće vam više vremena da se ispeče u rerni, dok kod prženja mesa u tavi treba paziti na debljinu zbog ravnomjernog pečenja. Pečenje u rerni Za dobro pečenje osim kvalitetnog mesa važna…

Pet kulinarskih trikova za savršeno pečen krompir iz rerne

Za hrskavost krompiru dodajte palentu, a volite li više okus peke, pomiješajte ga s mesom i povrćem pa pripremite u vrećici za pečenje… Meso s krompirom iz rerne nedjeljni je klasik, a tražite li najbolji…

Prepečen tost može da postane kancerogen

Prepečen tost, pretjerano prženi ili pečeni krompiri nose rizik od raka, upozorili su u kampanji britanski sanitarni zvaničnici koji su ukazali na kancerogena svojstva koja se pojavljuju u pretjerano pečenim namirnicama Zagorjeli ili zatamnjeli dijelovi…