Ova aktivnost je najveći krivac za širenje korone

Vrijeme provedeno u barovima ili restoranima uvjerljivo najviše povećava rizik od zaraze koronavirusom, objavili su francuski naučnici, a odmah uz to je i pozivanje prijatelja ili porodice u goste na hranu. Najnovije istraživanje predstavlja dodatni…

Inspekcija u Sarajevu kaznila shisha bar i kafić sa 2.150 KM

Od 10 kontrolisanih, novčane sankcije u ukupnom iznosu od 2.150 KM izrečene su za dva ugostiteljska objekta i to radi korištenja nargile u zatvorenom prostoru objekata u jednom slučaju (što je shodno Naredbi Kriznog štaba…

Kafićima u RS dozvoljen rad do ponoći

Republički štab za vanredne situacije je na današnjoj sjednici dozvolio rad ugostiteljskim objektima do 24.00 časa, saopšteno je nakon sjednice Štaba. Pružanje ugostiteljskih usluga ishrane i pića dozvoljeno je oo 6 ujutro do ponoći i…

Nova naredba o radnom vremenu ugostiteljskih objekata u RS

Republički štab za vanredne situacije donio je, na 38. sjednici, Zaključak o regulisanju radnog vremena ugostiteljskih objekata, kojim se od danas do 8. juna ograničava radno vrijeme ugostiteljskih objekata za ishranu i piće u periodu…