Trik iz dobrih restorana zbog kojeg hrana ima bolji okus

Rijetka su slana kuhana jela koja imaju bolji okus kad su hladna. Upravo zato, većinu hrane dobri restorani poslužuju na toplim tanjirima. Razlog za to vrlo je jednostavan: topli tanjiri, duže održavaju toplinu vaše hrane,…

Izraelci osmislili masku sa otvorom za jelo

Izraelski stručnjaci razvili su masku za zaštitu od koronavirusa sa daljinskom kontrolom otvora koji omogućava uzimanje hrane bez skidanja maske sa usta, a taj izum bi mogao da posjete restoranima učini manje rizičnim. Pritiskom ručice…

Skriveni simptomi koji ukazuju na unos previše ugljikohidrata

Intolerancija na ugljikohidrate je relativno novo i neistraženo područje, pogotovo što je teško odrediti količinu ugljikohidrata koja može djelovati na metabolizam različitih osoba. Međutim, sve je veći broj ljudi koji su ograničili unos ugljikohidrata u…