Ovo je najgora vrsta šećera kojom se hrani karcinom

Otkriće je od velikog značenja za onkološke bolesnike. Ne samo da je šećer primarni izvor viška kalorija, već najnovija istraživanja pokazuju da stanice raka upijaju visoko fruktozni kukuruzni sirup, što je još jedan dodatni razlog…

Koje voće ima najviše, a koje najmanje šećera?

Donosimo vam malu tablicu u kojoj ćete konačno doznati koliko je koje voće stvarno “slatko”    Da u startu odmah objasnimo – fruktoza iz voća, odnosno voćni šećeri nisu i neće nauditi nikome ko ima…

Fruktoza podstiče karcinom: Smanjiti potrošnju voćnih sokova

Najnovije istraživanje pokazalo je kako fruktoza, voćni šećer, može značajno podstaći napredak karcinoma. Časopis “Cancer Research” piše kako ljudi koji konzumiraju šećer u velikim količinima imaju povećan rizik od dobijanja karcinoma. Navodi se da “koliko…