Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dva premijera i ministar kod načelnika Imamovića u radnoj posjeti

radna posjeta
Preuzmite sliku

Popularno

U radnoj posjeti Općini Tuzla danas su boravili premijer Federacije BiH, Nermin Nikšić, poslanik u Predstavničkom domu PSBiH, Mirza Kušljugić, ministar za saobraćaj i komunikacije u Vladi Federacije, Enver Bijedić, premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević i direktor Reginalne direkcije Tuzla, BH Telecoma dd Sarajevo, Miralem Jahić.

radna posjeta

Domaćin ovog radnog sastanka bio je načelnik Općine Tuzla, Jasmin Imamović. Teme o kojima se razmatralo tokom sastanka su sljedeće: inicijativa o donošenju Zakona o Gradu Tuzla, inicijativa za izmjenu i dopunu Zakona o građevinskom zemljištu, inicijativa za ekološko obeštećenje Općini Tuzla, a vezano za rad Termoelektrane Tuzla, inicijativa o načinu utvrđivanja koeficijenata za raspodjelu indirektnih poreza(PDV), a nakon objavljivanja preliminarnih rezultata popisa stanovništva u Bosni i Hercegovini.

Premijer Federacije BiH, Nermin Nikšić i ostali učesnici sastanka posebnu pažnju obratili su na rekonstrukciju ceste Sarajevo-Tuzla, gradnju Y kraka(Orašje- Brčko- Tuzla- Žepče), zatim na dovršetak ceste od petlje Šićki Brod do bolnice Kreka u Tuzli, te produžetak južne saobraćajnice u Tuzli do mosta i raskrsnice u Slavinovićima.

Premijer Federacije, Nermin Nikšić izrazio je razumjevanje i obećao podršku projektima i inicijativama razmatranim na ovom sastanku.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: