Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Akcija uklanjanja građevinskog otpada

komunalac tz
Preuzmite sliku

Popularno

Radnici JKP „Komunalac” Tuzla su od 08-19 oktobra 2012. godine aktivno radili na ručnom uklanjanju građevinskog otpada (šljunka, kamenja, betonskih stubova, betonskih ploča, komada asfalta, i dr.) nepropisno odloženih na razdjelnim ostrvima, javnim asfaltnim i zelenim površinama, uređenim parkovskim površinama i dječijim igralištima.

komunalac tz

Odlaganje građevinskog otpada na zato nepropisna mjesta nastao je prije svega nemarom privrednih subjekata i fizičkih lica koja nakon rušenja ili rekonstrukcije objekata i postojeće putne infrastrukture ne vode računa o pravilnom zbrinjavanju građevinskog otpada.

U velikoj mjeri pojava nepropisno odloženog građevinskog otpada na javnim površinama svakako kvari estetski izgled istih, ali i u značajnoj mjeri narušava sigurnost kretanja građana i odvijanju saobraćaja.

U narednom periodu će se izvršiti uklanjanje i betonskog otpada sa javnih površina, za čije uklanjanje je neophodno angažovati mehanizaciju, jer isti se zbog gabarita i težine ne mogu ukloniti ručno.

Ovim putem apelujemo na građane i građevinske firme da povedu više računa o načinu zbrinjavanja građevinskog otpada, te da isti poslje završenog posla ne ostavljaju na javnim i zelenim površinama, na što ih svakako obavezuje i Odluka o komunalnom redu općine Tuzla. (čl.73, čl85, čl.89, čl.100 i čl.152)

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: