Petak, 30. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uhvaćena piromanka s Korčule, u dva dana potpalila šest požara

Preuzmite sliku

Dubrovačka policija noćas je uhapsila 24-godišnjakinju osumnjičenu za izazivanje niza požara na Korčuli, uključujući i onaj u kojem je izgorjelo 400 četvornih metara trave i niskog raslinja.

Prema policijskom izvještaju, žena je požare podmetala od 21. do 23. 7. i to u mjestu Kneže na području grada Korčule, piše Index.hr.

“Nju se sumnjiči da je 21. 7. oko 9.20 sati, u blizini jednog ugostiteljskog objekta na dva mjesta uz rub ceste zapalila nisko raslinje i suhu travu, nakon čega je i u skladištu ugostiteljskog objekta izazvala požar. Sva tri požara su intervencijom mještana i osoblja ugostiteljskog objekta ugašena. Potom je dana 22.7. oko 11 sati, na dijelu neobrađenog zemljišta, upaljačem zapalila suhu travu i nisko raslinje. Opožarena je površina od oko 400 m2, a intervencijom DVD Korčula i mještana ovaj požar je ugašen u 12.35 sati”, stoji u izvještaju policije.

Istoga dana oko 23 sata pokraj dvorišta porodične kuće zapalila je suhu travu, da bi u konačnici nešto prije tri sata ujutro, na spratu kuće u kojoj je boravila, izazvala i požar koji je zahvatio zavjesu, vrata, klima uređaj i dio kreveta. U oba slučaja vlasnik kuće je vrlo brzo ugasio požare.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, noćas je, uz kaznenu prijavu, predana pritvorskom nadzorniku. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,